Blogi

EtusivuBlogi

03.02.2014
Tiimiläisen haastattelu: Jonna

Asiakaspalvelun ja myynnin tehtävissä työskentelevä 21-vuotias Jonna kuuluu Oceanin Tampereen tiimiin. Kysyimme pirtsakalta nuorelta naiselta työhön liittyviä kysymyksiä, lue vastaukset alta! :) 

1. Milloin aloitit työt Ocean Stonella?

Aloitin työt Oceanilla 2. syyskuuta 2013. Vasta edellisenä päivänä raahasin muuttokuorman Tampereelle kotikaupungistani Kajaanista, eli arki uudessa kaupungissa alkoi aika lailla heti. Viimeiset viisi kuukautta onkin mennyt ihan hurjaa vauhtia!

 

2. Miksi hait Ocean Stonelle töihin?

Hain Oceanille, koska kaipasin uutta haastetta elämääni. Sain syksyllä opiskelupaikan TAMK:ista, mutta jotenkin se ei tuntunut siihen hetkeen sopivalta vaihtoehdolta. MOL:in sivuja selatessa bongasin lukuisten puhelinmyyntifirmojen joukosta Oceanin. Jokin jo ilmoituksessa vetosi, ja nettisivut sai viimeistään vakuutettua. En missään nimessä olisi lähtenyt myymään puhelinliittymiä tai lehtiä, mutta miksi ihmeessä en haluaisi myydä ihmisille terveyttä ja hyvinvointia? Ovathan ne itsellenikin niin suunnattoman tärkeitä asioita. Ei muuta kun hakemusta menemään ja jännäämään! Ja tässä sitä nyt ollaan.

 

3. Millaisin odotuksin aloitit työt?

Pakko myöntää, että minulla -niinkuin varmaan valtaosalla ihmisistä- oli alkuun omat pienet ennakkoluuloni puhelinmyyntiä kohtaan. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kaikkea pitää kokeilla ja pitää mieli avoimena uutta kohtaan. Tiesin, että homma olisi varmasti ihan erilaista, mitä aiemmin olen tehnyt, mutta sehän nyt on vain hyvä juttu - haasteita pitää ollakin.

 

4. Mitä kaikkea työnkuvaasi kuuluu?

Ensinnäkin, olen todella iloinen, että minua pyydettiin vain kolmen kuukauden työskentelyn jälkeen myynnin lisäksi myös asiakaspalvelutehtäviin. Olen tällä hetkellä asiakaspalvelussa osa-aikaisena, eli osan ajasta työskentelen edelleen myynnin puolella.

Aamu asiakaspalvelussa alkaa yleensä tarkistamalla uudet sähköpostit teekuppi kourassa ja vastalemalla yhteydenottoihin. Välillä saadaan myös ihan oikeita kirjeitäkin ja yritetään sitten saada selvää käsialasta! Kun linjat ovat auki, vastaanotetaan asiakkaiden puheluita. Toisinaan saa nauraa maha kippurassa asiakkaan kanssa ja toisinaan taas saa toimia asiakkaan vaikeuksien kuuntelijana ja tukihenkilönä.

Myyntitiimin puolella työskennellessäni soittelen kohderyhmään kuuluville ihmisille ja markkinoin SuomiVitan tuotteita. Sellaista tuotetta, johon itsekinuskoo ja mitä itse käyttää, on mukava myydä.

5. Mikä työssäsi on mukavinta?

Mukavinta hommassa on monipuolisuus ja se, että saan olla tekemisissä ihmisten kanssa. Taustaa siltä saralta löytyykin niin baariduunista kaivoskylässä Australiassa, toimitusjohtajahommista NY-yrityksessä kuin hienojen pitsien keskeltä alusvaateliikkeestä. Olen sen verran sosiaalinen olento, että työni ehdottomasti tulee jollain tavalla liittyä kanssakäymiseen ihmisten ja asiakkaiden kanssa.

 

6. Mikä työssäsi on haastavinta?

Ihmisläheisissä töissä on toki aina omat haasteensa. Erityisesti, kun asiakasta ei näe, vaan on osattava selvittää tilanne vain puhelimen välityksellä. Pitää osata olla ottamatta itseensä ja olla antamatta vaikuttaa omaan mielialaan, mikäli asiakkaalla on huono päivä. Myöskin ns. persoonan vaihto keskellä päivää on ollut yllättävän haastavaa. Asiakaspalvelija ja myyjä ovat tavallaan vähän kuin kaksi eri roolia, ja ero näiden välillä tulisi osata tehdä selväksi.

 

7. Ajatuksiasi Ocean Stonesta työnantajana?

En voi varmaan tarpeeksi kehua Oceania työnantajana. Oceanilla työskentelyn myötä olen todella oppinut arvostamaan hyvää työpaikkaa, jossa on hyvä olla. Esimiehet ovat todella kannustavia. Vaikka oma fiilis olisi ihan maassa ja tuntuisi, että on surkein mahdollinen myyjä maailmassa tai olisi muita murheita, niin näillä esimiehillä on joku ihmeellinen taito saada se fiilis nousemaan. Ocean on myös todella reilu alaisiaan kohtaan. Täällä kaikkia kohdellaan tasavertaisina ja työntekijöistä pidetään huoli ja meitä kuunnellaan. Joka aamu saan olla onnellinen siitä, että töihin saa mennä aivan omana itsenään! Tiimin merkitys vain on niin suuri, ja Oceanilla todella osataan satsata siihen. Mielestäni työnantajasta kertoo myös paljon tiimin kanssa yhdessä vietetyt leffaillat, hulppeat pikkujoulut, asennebonukset...

8. Terveisesi lukijalle?

Mikäli olet lukija, joka on harkitsemassa hakemista töihin Oceanille, niin anna palaa! Tai olet juuri hakenut, niin onnea ja tsemppiä, olet tehnyt loistavan valinnan! Mikäli olet tuttu tai perheenjäsen, joka ei uskonut minun tässä hommassa kestävän viikkoa kauempaa, niin ähäkutti!

Semmoiset terveiset vielä, että aina kannattaa kokeilla uutta, vaikka se vähän epäilyttäisi tai jopa pelottaisikin. Riskien ottaminen kannattaa! Ja mikä tärkeintä: Asenne ratkaisee. Aina.

 

Terkuin,

Jonna


Ocean Stonen blogi

Tämä on Oceanin tiimiläisten oma blogi. Riipustelemme ja raapustelemme tänne mitä milloinkin: juttuja tiimin ajankohtaisista tapahtumista, yritysuutisia, kuvamateriaalia arjen ja juhlan keskeltä sekä aivoituksiamme työstä ja tiimiläisyydestä.


Blogiarkisto
Parhaat
työkaverit
Palkitseva ura
huipputiimissä
Luotettava
työnantaja

Liity tiimiin -Hae töihin › 

Ocean Stone Instagramissa